Igo pro ile mi zje mega/giga?

Awatar użytkownika
toshiba
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 76
Rejestracja: 11 gru 2014, o 12:08

Igo pro ile mi zje mega/giga?

Post autor: toshiba » 6 lut 2016, o 22:01

Witam.
Jestem delikatnie mówiąc zielony w tematach tabletów/ifonów/smartfonów etc.
Myślę nad smartfonem lub tabletem i wgraniem navi i go pro.
Ale ile to mi realnie zje pakietu danych na np. 1 tys km???

Awatar użytkownika
Wolf
Moderator
Moderator
Posty: 1415
Rejestracja: 18 lis 2013, o 11:18
Samochód: Fiat Ducato
Firma: PHU
Uprawnienia: B
Lokalizacja: Zachodniopomorskie

Re: Igo pro ile mi zje mega/giga?

Post autor: Wolf » 7 lut 2016, o 09:45

"0"

Awatar użytkownika
toshiba
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 76
Rejestracja: 11 gru 2014, o 12:08

Re: Igo pro ile mi zje mega/giga? - nowe pytania

Post autor: toshiba » 7 lut 2016, o 21:48

To jak zakupie sobie np. taki tani tablet za 220 zł.

Manta MID713 3G Duo Power

System operacyjny: Android 4.2 Jelly Bean
Wyświetlacz: 7 cali, 800 x 480 pikseli
Procesor: 2-rdzeniowy, 1,2 GHz
Pojemność: 4 GB
Pamięć RAM: 512 MB
Modem: 3G

Do tego ściągnę igo pro (pro czy primo?), wykupie sobie na to licencje, to będę miał mega dobrą nawigacje?

Ile kosztuje licencja?

Może być tak, że z jakiegoś powodu nawigacja będzie mi się zawieszać, pojawią się błędy, etc?

Coś ktoś wie coś o tym tablecie?

A może polecicie mi jakiegoś innego, taniego, ale pewniejszego?

Awatar użytkownika
adamnd
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 144
Rejestracja: 26 wrz 2014, o 16:00
Uprawnienia: B, B+E, C, C+E, KW
Lokalizacja: Wrocław

Re: Igo pro ile mi zje mega/giga?

Post autor: adamnd » 16 lut 2016, o 12:00

Nie wykupisz licencji na IGO Primo bowiem nie ma oficjalnej dystrybucji tego oprogramowania w naszym kraju.
Wszelkie dostępne wersje na których latają kierowcy to są wersje "testowe", oczywiście w pełni funkcjonalne.
Nie spotkałem się z wersją "IGO PRO" to zapewne "IGO PRIMO" nic innego, tylko pewnie jakiś przerabiacz tak ową wersję nazwał ;-)

Czy nawigacja będzie się zawieszać? Jak ją dobrze zainstalujesz, jakąś sprawdzoną wersję to powinna działać stabilnie. Miej jednak na uwadze, że to tylko elektronika i każda ma prawo czasami przestać działać.

Co do tego urządzenia dał bym sobie z nim spokój. Ma bardzo mało pamięci ram, tylko 512mb. W cenie ok 300 PLN spokojnie kupisz tableta lenovo z pamięcią ram 1 GB.

np coś takiego:
http://www.euro.com.pl/ipad-i-tablety-m ... bhtml#opis

Pracowałem na Asusie Memo Pad 7 i mogę polecić ten model, GPS działa bardzo fajnie a IGO stabilnie.
Teraz mam Galaxy taba 4 i też wszystko ładnie chodzi.

Poszperaj po sklepach Euro RTV AGD, Neonet itp... Tam ostatnio widziałem promocje na tableciki.
Ewentualnie OLX, ja wyrwałem Taba 4 praktycznie nowego z 16 miesięczną gwarancją producenta ;-)

Powracając do kwestii pakietu danych to IGO działa offline, jeżeli interesują Cię dane o korkach to konsumpcja pakietów internetowych przez ten program jest bardzo niska.
Obrazek

Awatar użytkownika
toshiba
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 76
Rejestracja: 11 gru 2014, o 12:08

Re: Igo pro ile mi zje mega/giga?

Post autor: toshiba » 26 lut 2016, o 23:46

Kupiłem smart fona huawei y5 za nie całe 400 zł, igo wgrałem pod granicą.
Rozmiar wyświetlacza jak dla mnie wystarczający i nie żałuje, że nie kupiłem tableta.
Czasem jak się zagrzeje smart fon to mi trochę igo wariuje (przez sekundę twierdzi, np że jadę drogą 200 metrów obok), ale ogólnie jak na razie jest ok, zmodyfikuje trochę uchwyt, może mniej się będzie nagrzewał.
Pakiet danych wykupię na następny wyjazd i zobaczę czy warto.
Na dużych ringach samo z siebie przez wi-fi podaje info co i jak, widać muszą tam być jakieś nadajniki wi-fi.
Pozdro.

Awatar użytkownika
boss1988
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 1 sty 2017, o 15:00
Samochód: Renault Master
Uprawnienia: B,C

Re: Igo pro ile mi zje mega/giga?

Post autor: boss1988 » 7 lut 2017, o 11:32

Ma ktoś linka do jakiejś dobrej wersji IGO z mapami na Europe? z gory dziekuje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nawigacja”