Teraz jest 20 sie 2018, o 11:01


Igo pro ile mi zje mega/giga?

  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

toshiba

Użytkownik

Użytkownik

  • Posty: 76
  • Dołączył(a): 11 gru 2014, o 12:08
  • Podziękował : 6 razy
    Otrzymał podziękowań: 6 razy
  • Blog: Wyświetl Bloga (0)

Igo pro ile mi zje mega/giga?

Post6 lut 2016, o 22:01

Witam.
Jestem delikatnie mówiąc zielony w tematach tabletów/ifonów/smartfonów etc.
Myślę nad smartfonem lub tabletem i wgraniem navi i go pro.
Ale ile to mi realnie zje pakietu danych na np. 1 tys km???
Offline
Avatar użytkownika

Wolf

Moderator

Moderator

  • Posty: 1268
  • Dołączył(a): 18 lis 2013, o 11:18
  • Lokalizacja: Zachodniopomorskie
  • Podziękował : 395 razy
    Otrzymał podziękowań: 213 razy
  • Blog: Wyświetl Bloga (0)
  • Samochód: Fiat Ducato
  • Firma: PHU
  • Uprawnienia: B

Re: Igo pro ile mi zje mega/giga?

Post7 lut 2016, o 09:45

"0"
Offline
Avatar użytkownika

toshiba

Użytkownik

Użytkownik

  • Posty: 76
  • Dołączył(a): 11 gru 2014, o 12:08
  • Podziękował : 6 razy
    Otrzymał podziękowań: 6 razy
  • Blog: Wyświetl Bloga (0)

Re: Igo pro ile mi zje mega/giga? - nowe pytania

Post7 lut 2016, o 21:48

To jak zakupie sobie np. taki tani tablet za 220 zł.

Manta MID713 3G Duo Power

System operacyjny: Android 4.2 Jelly Bean
Wyświetlacz: 7 cali, 800 x 480 pikseli
Procesor: 2-rdzeniowy, 1,2 GHz
Pojemność: 4 GB
Pamięć RAM: 512 MB
Modem: 3G

Do tego ściągnę igo pro (pro czy primo?), wykupie sobie na to licencje, to będę miał mega dobrą nawigacje?

Ile kosztuje licencja?

Może być tak, że z jakiegoś powodu nawigacja będzie mi się zawieszać, pojawią się błędy, etc?

Coś ktoś wie coś o tym tablecie?

A może polecicie mi jakiegoś innego, taniego, ale pewniejszego?
Offline
Avatar użytkownika

adamnd

Użytkownik

Użytkownik

  • Posty: 144
  • Dołączył(a): 26 wrz 2014, o 16:00
  • Lokalizacja: Wrocław
  • Podziękował : 3 razy
    Otrzymał podziękowań: 45 razy
  • Blog: Wyświetl Bloga (0)
  • Uprawnienia: B, B+E, C, C+E, KW

Re: Igo pro ile mi zje mega/giga?

Post16 lut 2016, o 12:00

Nie wykupisz licencji na IGO Primo bowiem nie ma oficjalnej dystrybucji tego oprogramowania w naszym kraju.
Wszelkie dostępne wersje na których latają kierowcy to są wersje "testowe", oczywiście w pełni funkcjonalne.
Nie spotkałem się z wersją "IGO PRO" to zapewne "IGO PRIMO" nic innego, tylko pewnie jakiś przerabiacz tak ową wersję nazwał ;-)

Czy nawigacja będzie się zawieszać? Jak ją dobrze zainstalujesz, jakąś sprawdzoną wersję to powinna działać stabilnie. Miej jednak na uwadze, że to tylko elektronika i każda ma prawo czasami przestać działać.

Co do tego urządzenia dał bym sobie z nim spokój. Ma bardzo mało pamięci ram, tylko 512mb. W cenie ok 300 PLN spokojnie kupisz tableta lenovo z pamięcią ram 1 GB.

np coś takiego:
http://www.euro.com.pl/ipad-i-tablety-m ... bhtml#opis

Pracowałem na Asusie Memo Pad 7 i mogę polecić ten model, GPS działa bardzo fajnie a IGO stabilnie.
Teraz mam Galaxy taba 4 i też wszystko ładnie chodzi.

Poszperaj po sklepach Euro RTV AGD, Neonet itp... Tam ostatnio widziałem promocje na tableciki.
Ewentualnie OLX, ja wyrwałem Taba 4 praktycznie nowego z 16 miesięczną gwarancją producenta ;-)

Powracając do kwestii pakietu danych to IGO działa offline, jeżeli interesują Cię dane o korkach to konsumpcja pakietów internetowych przez ten program jest bardzo niska.
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

toshiba

Użytkownik

Użytkownik

  • Posty: 76
  • Dołączył(a): 11 gru 2014, o 12:08
  • Podziękował : 6 razy
    Otrzymał podziękowań: 6 razy
  • Blog: Wyświetl Bloga (0)

Re: Igo pro ile mi zje mega/giga?

Post26 lut 2016, o 23:46

Kupiłem smart fona huawei y5 za nie całe 400 zł, igo wgrałem pod granicą.
Rozmiar wyświetlacza jak dla mnie wystarczający i nie żałuje, że nie kupiłem tableta.
Czasem jak się zagrzeje smart fon to mi trochę igo wariuje (przez sekundę twierdzi, np że jadę drogą 200 metrów obok), ale ogólnie jak na razie jest ok, zmodyfikuje trochę uchwyt, może mniej się będzie nagrzewał.
Pakiet danych wykupię na następny wyjazd i zobaczę czy warto.
Na dużych ringach samo z siebie przez wi-fi podaje info co i jak, widać muszą tam być jakieś nadajniki wi-fi.
Pozdro.
Offline
Avatar użytkownika

boss1988

Użytkownik

Użytkownik

  • Posty: 10
  • Dołączył(a): 1 sty 2017, o 15:00
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 1 raz
  • Blog: Wyświetl Bloga (0)
  • Samochód: Renault Master
  • Uprawnienia: B,C

Re: Igo pro ile mi zje mega/giga?

Post7 lut 2017, o 11:32

Ma ktoś linka do jakiejś dobrej wersji IGO z mapami na Europe? z gory dziekuje.

Powrót do Nawigacja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość