Teraz jest 19 gru 2018, o 18:17


Videorejestrator w smarkfonie...

Zapraszamy do przedstawienia się oraz prowadzenia dyskusji związanych z motoryzacją i busami .
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

jarekvolvo

Moderator

Moderator

  • Posty: 748
  • Dołączył(a): 21 lis 2015, o 21:22
  • Podziękował : 197 razy
    Otrzymał podziękowań: 154 razy
  • Blog: Wyświetl Bloga (0)
  • Samochód: Transit,Master,Ducat
  • Uprawnienia: AB

Re: Videorejestrator w smarkfonie...

Post2 sty 2018, o 14:29

jarekvolvo napisał(a):Sciągnąłem Voyagera, ale na razie jeszcze go nie rozgryzłem.. . Skubany cały czas chce pracować w tle mimo wyłączenia i nie wiem, jak wprowadzić zapis w pętli....


I problemu nie pokonałem - zapisuje do momentu zapełnienia karty, nie chce robić w pętli... nie wiem, ki diabeł... :(
Offline
Avatar użytkownika

detectivus

Użytkownik

Użytkownik

  • Posty: 161
  • Dołączył(a): 27 lis 2016, o 14:00
  • Lokalizacja: Wołomin
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 55 razy
  • Blog: Wyświetl Bloga (0)
  • Samochód: Iveco Daily Hi-Matic
  • Uprawnienia: B+E, C

Re: Videorejestrator w smarkfonie...

Post2 sty 2018, o 19:04

Jarku, nie mam przy sobie teraz nawigacji ale z tego co pamiętam to przy wywołanej aplikacji na ekranie trzeba wejść w opcje, dlaej w ustawieniach chyba wideo będzie ustawianie bufora pamięci i tam gdzieś obok powinien być ptaszek do nadpisywania starego materiału. Za to w ogólnych są różne opcje do wyłączania i włączania np po wykryciu zasilania z ładowarki albo jej odpięcia.
Musisz nad tym chwilę usiąść i pogrzebać, jak bardzo będziesz chciał to na dniach usiądę do tego i porobie zrzuty ekranu co gdzie jak.
Offline
Avatar użytkownika

jarekvolvo

Moderator

Moderator

  • Posty: 748
  • Dołączył(a): 21 lis 2015, o 21:22
  • Podziękował : 197 razy
    Otrzymał podziękowań: 154 razy
  • Blog: Wyświetl Bloga (0)
  • Samochód: Transit,Master,Ducat
  • Uprawnienia: AB

Re: Videorejestrator w smarkfonie...

Post2 sty 2018, o 22:34

Dźwięczny będę okrutnie, bo do tych ustawień nie mogę się dogrzebać ;)
Offline
Avatar użytkownika

detectivus

Użytkownik

Użytkownik

  • Posty: 161
  • Dołączył(a): 27 lis 2016, o 14:00
  • Lokalizacja: Wołomin
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 55 razy
  • Blog: Wyświetl Bloga (0)
  • Samochód: Iveco Daily Hi-Matic
  • Uprawnienia: B+E, C

Re: Videorejestrator w smarkfonie...

Post3 sty 2018, o 15:13

Dobra, spróbuję tak, w poniższej galerii umieściłem kilka zrzutów ekranu:
https://photos.app.goo.gl/I60GahHTBozNS8vO2

Na pierwszym foto mamy ekran główny aplikacji - tam klikamy nakrętkę w prawym górnym rogu i mamy widok Menu pokazany na dwóch kolejnych zdjęciach, dla potrzeb Twoich pytań Jarku będą nas interesować 4 zakładki: Wideo, Opcje pracy w tle, Tryb automatyczny, Folder plików.

Zakładka Wideo:
Tu ustawisz w opcji 3 długość pojedynczego pliku oraz w opcji 4 domyślność nagrywania dźwięku. W opcji 5 ustawiamy jak silny musi być wstrząs, aby aplikacja sama trwale zapamiętała nagranie, w opcji 6 ustalany ilość tych nagrań wstecz do trwałej archiwizacji.

Zakładka Opcje pracy w tle:
Tu ustawisz czy aplikacja ma pracować tylko wtedy gdy jest wywołana na ekranie, czy też stałe dopóki sam tego nie wyłączysz - ptaszek przy opcji Działanie w tle.
Przyciski pływające (ich przykład masz na ostatnim zdjęciu) ustawiacz sobie wedle życzenia lub możesz je wyłączyć zupełnie - wtedy dostęp do programu będziesz miał tylko z belki górnej systemu.

Zakładka Tryb automatyczny:
Tutaj w kolejnych opcjach ustawiasz czy program ma sam wykrywać ładowarkę lub zestaw Bluetooth i uruchamiać się automatycznie czy też nie. To samo tyczy się wyłączania.

Zakładka Folder plików:
Opcja 1 no to wiadomo - gdzie ma być zapis.
Opcja 2 polecam zostawić puste wtedy każda sesja będzie w osobnym folderze.
Opcje 3, 4 i 5 są odpowiedzialne za zapętlenie. Ustaw ograniczenie związane z miejscem na dysku, zaznacz tyle miejsca ile chcesz żeby było dostępne do podglądu wstecz i zaznacz Usuń stare pliki, co pozwoli nadpisywać najstarsze nagrania.

Ostatnie zdjęcie przedstawia pracę w tle z podstawowym zestawem przycisków.

Mam nadzieję że tym razem pomogłem :-)
Daj znać.

Za ten post autor detectivus otrzymał podziękowanie od
Dychu(3 sty 2018, o 17:34)
Ocena:5.26%
 
Offline
Avatar użytkownika

jarekvolvo

Moderator

Moderator

  • Posty: 748
  • Dołączył(a): 21 lis 2015, o 21:22
  • Podziękował : 197 razy
    Otrzymał podziękowań: 154 razy
  • Blog: Wyświetl Bloga (0)
  • Samochód: Transit,Master,Ducat
  • Uprawnienia: AB

Re: Videorejestrator w smarkfonie...

Post3 sty 2018, o 15:34

Ooo, o to biegało ;) dzięki - miałem problem z tym folderem plików, nie wiedziałem, jaka komenda daje nadpisywanie - a to takie proste :)
Miłego dnia !!
Offline
Avatar użytkownika

detectivus

Użytkownik

Użytkownik

  • Posty: 161
  • Dołączył(a): 27 lis 2016, o 14:00
  • Lokalizacja: Wołomin
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 55 razy
  • Blog: Wyświetl Bloga (0)
  • Samochód: Iveco Daily Hi-Matic
  • Uprawnienia: B+E, C

Re: Videorejestrator w smarkfonie...

Post3 sty 2018, o 16:48

Proszę uprzejmie, może i innym się przyda jakby ktoś chciał skorzystać :-)
Offline
Avatar użytkownika

Dychu

Użytkownik

Użytkownik

  • Posty: 756
  • Dołączył(a): 21 cze 2017, o 11:44
  • Podziękował : 106 razy
    Otrzymał podziękowań: 89 razy
  • Blog: Wyświetl Bloga (0)
  • Samochód: Master Wejkama
  • Uprawnienia: B,C,C+E, ADR, HDS

Re: Videorejestrator w smarkfonie...

Post3 sty 2018, o 17:34

Oj przyda się nie jednemu, jednego takiego znam który już działa :-).
Offline
Avatar użytkownika

denzo

Użytkownik

Użytkownik

  • Posty: 37
  • Dołączył(a): 26 gru 2017, o 19:00
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 2 razy
  • Blog: Wyświetl Bloga (0)

Re: Videorejestrator w smarkfonie...

Post4 sty 2018, o 07:56

Z jednej strony wideorejestrator w telefonie, to lepszy rydz niż nic. Z drugiej strony telefon jest wtedy wyłączony z użytkowania, bo rejestruje. No chyba, że ktoś używa dwóch telefonów. No ale fakt jest taki, że lepiej mieć taki rejestrator niż nie mieć.
Offline
Avatar użytkownika

detectivus

Użytkownik

Użytkownik

  • Posty: 161
  • Dołączył(a): 27 lis 2016, o 14:00
  • Lokalizacja: Wołomin
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 55 razy
  • Blog: Wyświetl Bloga (0)
  • Samochód: Iveco Daily Hi-Matic
  • Uprawnienia: B+E, C

Re: Videorejestrator w smarkfonie...

Post4 sty 2018, o 12:16

Kolego denzo, tak jak pisałem na końcu poprzedniej strony, telefon mam sparowany przez Bluetooth z radiem, więc z rozmowami nie ma problemu, a wisi w uchwycie w takim miejscu, że jest dobry zasięg widzenia kamery jak i dostęp ręką do telefonu, a i nawigację na nim też widać dobrze.
Żeby było śmiesznie to mój telefon jest dodatkowo dual SIM bo chciałem się pozbyć dwóch urządzeń :-)
Offline
Avatar użytkownika

jarekvolvo

Moderator

Moderator

  • Posty: 748
  • Dołączył(a): 21 lis 2015, o 21:22
  • Podziękował : 197 razy
    Otrzymał podziękowań: 154 razy
  • Blog: Wyświetl Bloga (0)
  • Samochód: Transit,Master,Ducat
  • Uprawnienia: AB

Re: Videorejestrator w smarkfonie...

Post22 sty 2018, o 18:29

Wgrałem apkę rejestracji do starej "Iksperii" - chodzi bardzo dobrze.... ale - wyłączyłem wszystkie czujniki - dodatkowy ruch, G-sensor etc., ale ciągle, co jakiś czas robi "ding" - i zapisuje obraz zupełnie bez sensu, w nieoczekiwanym momencie dając też ten wqurzający dźwięk. Na razie wyłączyłem, bo jadąc przez Mołdawię wolałem skupić się na dzikiej drodze, niż na "dinganiu",grrr.... .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólny

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

cron